pisarz radzi: jak nie dać się chłodom

Magalenki

Nadchodzi ta pora. Długich wieczorów, mglistych poranków, zmarzniętych dłoni. Najlepszy przepis jak sobie z tym  poradzić znalazłam u Marcela. Trochę słodyczy, trochę wspomnień, odrobinę ciepłej opiekuńczości. Proust potrafi skomponować to po mistrzowsku, tak, że chce się go naśladować:

cytat

2 uwagi do wpisu “pisarz radzi: jak nie dać się chłodom

  1. tak, jesień to jest zdecydowanie sezon na ciasta, ciastka i ciasteczka! muszę skombinować takie foremki do magdalenek, żeby i mnie tak śliczne wyszły😉 tymczasem korzystam z sezonu na śliwki i jabłka i piekę ciasta wręcz pływające w owocach🙂

  2. patrycja: Foremki kupiłam w TK Maxxie więc u Ciebie powinny być też bez problemu. jesień to pora kiedy nawet taki kuchenny abnegat jak moi zabiera się za pieczenie😉

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s